Vecka 42

Hej!

Tack för denna veckan! och tack till alla föräldrar som lämnat in brev, så intressant läsning och en rolig uppgift verkade många tycka. Vi avslutade veckan med att läsa två och två i kap 5 av Magiskakulan, och de flesta var klara med bokstaven G g. I nästa vecka är det bokstaven P p.

Vi jobbade med mattebegrepp se dessa längst ned under ÖVNINGAR här på bloggen, där kan ni vidare utveckla matematiken även hemma som språk. Sedan jobbade eleverna i par där de fick kasta tärning och skriva egna uträkningar i subtraktion och addition.

Under GOTD har vi pratat om däggdjur som Blåvalen och Delfinen för att befästa mer kunskaper inom måttenheter som att mäta och vikt. Även sett en film om detta Mattepatrullen.

Vi har tittat och pratat om Madicken i SO:n och i NO:n har vi fortsatt arbeta  med hösten som tema. I nästa vecka kickar FN-temat igång då ska vi arbeta ämnesövergripande och ha en dag där vi samarbetar med min gamla klass 4c i SO:n. Som att fira v 43:s FN-dag och barnkonventionen.

Vi hann även leka lite lekar från förr inspirationen hittade jag från programmet ”Strömsö” där de hade ett avsnitt med Lekar från förr.

Trevlig helg!

Måndag: Idrott

Tisdag: Musik

Onsdag: Bibliotek,  Inlämning av Matte (grön bok)

Torsdag: –

Fredag: Läsläxa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *